Анализатор: Банско се превръща в зимния „Слънчев бряг”


Анализатор: Банско се превръща в зимния „Слънчев бряг”

„Банско постепенно се превръща в зимния „Слънчев бряг“ – има презастрояване и много празни хотели“. Това каза в ефира на „Събуди се“ журналистът и анализатор Петко Георгиев.

Според него дебатът „за“ и „против“ изграждането на втори лифт в курорта представлява „умишлено противопоставяне на една срещу друга група граждани в изгода на частен интерес“.

„В такава ситуация държавата трябва да прилага решения, които защитават общия ни интерес“, категоричен бе Георгиев.

Той смята, че нужда от нови писти и лифтове имат и други популярни туристически дестинации у нас – Пампорово, Сапарева баня –  Паничище.

Община Сапарева баня привлича почитателите на природни забележителности, чиста екологична среда с богати възможности и избор в областта на отдиха и туризма, балнеотуризма, планинския, културния туризъм, екотуризма и зимните спортове. В района на Сапарева баня минава и европейският туристически маршрут Е-4. Цялата територия на общината попада в зоната на влияние на процесите на трансгранично сътрудничество с Република Гърция и Република Македония.

„Този казус вдъхна живот на така наречената либерална общност в България и я обедини“, коментира политологът Димитър Ганев.

Двамата събеседници коментираха и други важни теми от изминаващата седмица. Сред тях е и шесторното убийство в Нови Искър. Георгиев и Ганев не скриха възмущението си от факта, че обвиненият за жестокото престъпление Росен Ангелов е на свобода, въпреки че има влязла в сила присъда отпреди години.

„Статистиката сочи, че у нас има общо 594 осъдени, които не са вкарани в затвора“, каза Георгиев.
Вашият коментар