Бойко Борисов: Малък съм да коментирам президента на САЩ!


Бойко Борисов: Малък съм да коментирам президента на САЩ!

Министър-председателят Бойко Борисов отговаря на въпроси на Илиана Беновска на 25 септември в Ню Йорк, където участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Илиана Беновска: Как оценявате речта на президента Тръмп? Той критикува Европа, правосъдието, похвали даже Полша!

Бойко Борисов: Твърде съм малък да коментирам изявленията на президента на САЩ! Бих могъл да кажа мое мнение от гледна точка на това – първо, съжалявам, вие и вчера бяхте тук, тази истерия, която се вдигна в България. Бог ми е свидетел, пък и вие, че по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да било, освен това, че съм имал разговори с президента Тръмп, че сме имали с Помпео, с Ники Хейли вчера близо 20 минутна среща, защото целта не ни е била да се снимаме с някой! Ако на някой целта му е това, моята не е. Аз имам снимка от камината на Белия дом с предишния президент, имам поне 5 държавни секретари, с които сме имали държавни срещи през годините. И се надявам това да престане, защото по никакъв начин не е продуктивно и не е добре да бъде така!

Илиана Беновска: Какво Ви дразни?

Бойко Борисов: В речта на президента Тръмп прозират няколко неща и аз разбирам защо за голяма част от американците той е толкова популярен – интереса на САЩ! Няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, няма да участваме там, където не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи за мигранти, за търговия, за производство, ако щете не зачитаме международния съд когато съди американци. Това на първо четене се сещам като акценти от неговата реч. Но в същото време тези, които не купуват газ от САЩ или енергоносители, тези, които си позволяват да намаляват цените, с което да пречат на американските компании ще бъдат тежко санкционирани.

Илиана Беновска: Не беше ли от „Ройтерс” тази снимка Вашата? Кажете го!

Бойко Борисов: Не, аз не искам да го казвам, защото сте достатъчно грамотни, а тези, които не сa, си е за тяхна сметка!
Вашият коментар