Борисов: Готвим голяма инвестиция за Плевен


Борисов: Готвим голяма инвестиция за Плевен

Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа. Това обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаава Фокус“.

„Първо искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в Ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 100 души в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите“, коментира Борисов.

По думите му стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион.

„Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори. Всичко е важно. Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала „Хемус“ върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се. Едната част почва да се строи – от Белокопитово към Търговище също и това ни е приоритет на приоритетите. Убеден съм, че тогава все повече инвеститори ще продължат да идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори“, коментира Борисов и добави, че продукцията може да се изкарва.

„То не е само дали инвеститорът, който е тук, ще дойде от аерогарата бързо. Въпросът е и готовата продукция. Това са по 6 ТИР-а на ден само от тук. 30 дни по 6 ТИР-а са 180 ТИР-а. Затова и тунелът под Шипка ни е толкова важен. Затова Севлиево, Габрово надолу чакат немските, австрийски, американски инвеститори, които са там, пътят да отиде по-бързо“, подчерта премиерът.

Според него сега имаме редкия шанс да идват инвеститори и когато държава и местна власт работят в синхрон, няма никакви претенции относно изграждането на завода, съдействието от страна на общината и на държавата.
Вашият коментар