Българин ще се състезава на Световното първенство по пистов мотоциклетизъм


Българин ще се състезава на Световното първенство по пистов мотоциклетизъм

24-кратният шампион на България, Източна Европа и европейски шампион за 2011г. Мартин Чой отново ще се състезава на световната сцена. Той е получил предложение да се включи в италианския отбор на Suzuki и да участва в третия кръг от Световното първенство по пистов мотоциклетизъм в клас Суперщок 1000-Ендуранс на пистата Оушърслебен в Германия (21-24 август).

Мартин Чой е единственият българин в историята на моторните спортове, който е участвал на Световно първенство в клас Суперщок 1000. Девет години по-късно, и то в най-силната си спортна форма, той отново получава тази възможност благодарение на подкрепата на ЕКО България.

„За всеки състезател по мотоциклетизъм, участие на Световното е най-голямото предизвикателство. И след силното ми представяне през последните четири години на европейския шампионат, Световното е логичната крачка, която трябва да направя. Затова съм изключително признателен за подкрепата на ЕКО България, тъй като благодарение на тях ще реализирам тази своя мечта“, сподели Мартин Чой.

„ЕКО България подкрепя Мартин от много години, като последните две той е посланик на нашата кампания за увеличаване на безопасността на участниците в движението -„Обади се, като стигнеш“. Ние не сме просто негов спонсор, ние сме партньори. Изключително много ценим професионализма му, с който той подхожда както на пистата, така в общите ни инициативи. Вярваме в Мартин и му даваме възможност да демонстрира таланта, хъса си за успех и професионализма си на световната сцена“ – допълни Георги Деянов, изпълнителен директор на ЕКО България.
Вашият коментар