Великотърновец е кандидат за „Гинес“ със 78 трабанта


Великотърновец е кандидат за „Гинес“ със 78 трабанта

С колекция от 78 действащи трабанта великотърновецът Ивайло Антов е кандидат за рекордите „Гинес“.
Това съобщи самият той на пресконференция, на която бяха обявени участниците и програмата в деветото издание на „Трабант фест – 2018“.

Над сто собственици на трабанти от страната и чужбина се очакват във Велико Търново на 17 март, когато ще се състои фестивалът.

Той ще започне в 10:00 часа с регистрация на участниците пред парка „Марно поле“, след което се предвижда парад по главните улици на града и състезания по майсторско управление на паркинга пред НВУ „Васил Левски“, разказа Камен Парашкевов, член на организацията на собственици и любители на трабанти във Велико Търново, предава Янтра Днес.

Народният представител доц. Милен Михов, дългогодишен организатор на трабант феста, посочи, че през тази година за първи път ще бъде показан трабант полицейски автомобил – реплика на автентична полицейска кола от марката, ползвана в бившата ГДР през миналия век. Автомобилът е собственост на полицейски служител от Ботевград.

Друга атракция ще бъде модифициран трабант в джип с гребло, който е участвал в разчистването на снеговете в началото на тази зима.

Последната придобивка на търновския трабант клуб е четиритактов трабант, произведен през 1990 година в заводите Цвикау. Автомобилът е купен от Ивайло Антов през румънски интернет оказион, но се оказало, че първият му собственик е унгарец.

Антов посочи, че находката е изключително ценна, защото е част от лимитирана серия.

Великотърновският любител на трабантите е придобил първия си автомобил от тази марка през 1989 година.
Днес цялото му семейство споделя неговото хоби, а двете му деца притежават колекция от над 80 макети на трабантчета.Подобни новини

Вашият коментар