Виена най-добра европейска дестинация


Виена най-добра европейска дестинация

Читателите на нюйоркското списание за туризъм „Конде наст травълър“ са избрали Виена за най-хубавия град в Европа.

В тазгодишното проучване са участвали над 300 000 души – максимум в 30-годишната история на наградата, съобщи бюрото за международни връзки на Община Виена, цитирано от БТА. Австрийската столица дължи първото си място преди всичко на богатото си културно наследство и великолепната архитектура.

Читателите обаче са оценили високо и деликатесите на виенската кухня. С огромна популярност в цял свят се ползва тортата „Захер“, поднесена с бита сметана.

Второ и трето място в класацията печелят люлката на ренесанса Флоренция и белгийският Брюж, който с право се гордее със запазената си средновековна архитектура.

Списанието „Конде наст травълър“ има тираж от 800 000 броя и се разпространява по целия свят. От 1987 г. то провежда всяка година допитване до читателите си за най-популярните туристически дестинации, най-добрите хотели и най-зрелищните забележителности в света.

Освен класацията за най-добри европейски дестинации има и световно класиране. В световен план Виена заема второ място, като отстъпва единствено на Токио, се допълва в съобщението.
Вашият коментар