В „Кауфланд” продават развалено пилешко, стари луканки и вкиснат айрян


В „Кауфланд” продават развалено пилешко, стари луканки и вкиснат айрян

„Коласалната” глоба от 1000 лева заради старата храна падна днес в съда. Пилешки продукти с изтекъл срок на годност, стари панагюрски луканки и вкиснат айрян продават в хипермаркета „Кауфланд” в ж.к. „Славейков”. Развалената храна била сложена по излъсканите рафтове за продажба. Срокът за консумация на „прясно приготвените „ воденички по селски бил изтекъл седмица по-рано. На това се натъкнали инспекторите по храните в Бургас. Открай време читатели на Флагман.бг сигнализират за лошото качество на някои от продуктите в големия магазин, който се слави с ниските цени и големи промоции.

Държавните служители проверили хипермаркета на 15 април т.г. Наред с развалената харна, те се натъкнали и на продукти, чиито опаковки били отворени. Разкъсани били найлоновите опаковки на бяло саламурено сирене, месни деликатеси, натрошено сирене от краве мляко от различни български производители. Имало холандски млечни продукти и замразена бейби херинга от Полша, които не изглеждали подобаващо за класен магазин, за какъвто се смята „Кауфланд”, съобщава „Флагман“.

В деня на проверката бил съставен констативен протокол. Издаден бил и акт за унищожаване на развалената стока. Препис от наказателното постановление е връчен на представител на дружеството. „Кауфланд” отнесъл глоба от „колосалните” 1000 лева. Дружеството обаче не било съгласно с акта и го обжалвало пред Бургаския районен съд. Там от хипермаркета определят гафа си за маловажен.
В акта също така били описани развалените храни, които не били констатирани пред представител на дружеството.

„Недопустимо е едва в наказателното постановление да се посочват за първи път факти, които не са предявени на нарушителя с АУАН”, се казва в решението на БРС от днес.
Именно поради тази причина Темида отменя „голямата” глоба.Подобни новини

Вашият коментар