В Китай откриха най-сложния надлез в света


В Китай откриха най-сложния надлез в света

Общата му дължина е над 16 км.

В Китай откриха най-сложния пътен надлез в света на 5 нива, с 20 изхода и обща дължина над 16 км. Строителството на надлеза „Хуанджууан“ е започнало през 2009 г. и е приключило само преди няколко дни, на 31 май. Той се намира в Чонгкинг, югозападен Китай, съобщават местни медии.

Новото пътно съоръжение  е оставило интернет потребителите в страната объркани, а повечето смятат, че надлезът ще бъде голямо предизвикателство за всяка навигационна система. Отделно, че на публикуваните снимки не се виждат пътни знаци.

В обратното се опитва да ги убеди проектантът на надлеза Лиу Банджун. Според него този вид надлез е необходим, защото свързва три автомагистрали, а шофьорите могат да обърнат в рамките на 10 минути, ако поемат погрешен маршрут.

Лиу смята, че боядисването на пътища в различни цветове може да не се вписва добре в околната среда, но ще помогне на водачите да намерят правилния маршрут.

Проектирането на пътното съоражение е отнело пет години на Лиу и неговия екип, а строителството му е извършено за седем години.

http://www.economic.bg
Вашият коментар