Германски инвеститор строи завод за ловно и спортно оръжие в Габрово


Германски инвеститор строи завод за ловно и спортно оръжие в Габрово

Инвестицията е на стойност 8 млн. лева

Германската фирма L&O Hunting Group чрез своята дъщерна фирма „Габинвест“ започна строителството на нов завод за ловно и спортно оръжие в Габрово. Инвестицията е на стойност от 8 млн. лева, става ясно от съобщение на сайта на Община Габрово.

На 10 април беше направена символичната първа копка на новата производствена мощност. Очакванията са, че тя ще бъде финализирана до октомври. Новият завод ще бъде изграден в местността „Колева ливада“ край града.

Строителството ще бъде извършено на два етапа, обясни управителят на „Габинвест“ Томас Лангер. Първоначално ще бъде изградена производствената мощност, а след това ще бъдат вложени и допълнителни средства за оборудването на сградата, поясни още още той.

Компанията има дейност в България от 2008 година, става ясно от справка в Търговския регистър. В момента има 180 служители.

БНР посочва, че след като новият завод бъде готов, съществуващите днес три производствени бази на фирмата в Габрово, ще бъдат преместени на новата локация. С въвеждането на новото оборудване капацитетът на предприятието ще бъде увеличен с 30 на сто. В момента в базите на компанията у нас се произвеждат само компоненти за ловни и спортни оръжия.

Новият завод ще позволи производството на целите изделия.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава ПоповаВашият коментар