Гигантски вълк стигна до върха


Гигантски вълк стигна до върха

Германският гигант Volkswagen направи още по-добре оборудван вариант на успешния пикап Amarok, наречен Ultimate. Лекотоварният модел, който носи името на гигантски митологичен вълк, е направен на базата на високо оборудвания Amarok Highline и се отличава като ексклузивно изпълнение с множество интересни акценти. Новият Amarok Ultimate е сигурен и проходим по пресечени местности, впечатлява с пътното си поведение по асфалт и в същото време не може да остане незабелязан.

 

Атрактивните хромирани елементи акцентират върху дизайна и допринасят за експресивната визия на ексклузивната версия на Amarok. Детайлно изработената графика на биксеноновите светлини с интегрирана лента от светодиоди придават на Amarok Ultimate не само по-добро излъчване, но заедно с двете двойни хромирани лайстни на радиаторната решетка променят значително визуалният му облик. Тези нови светлини вече са налични и при всички останали варианти на Amarok. Освен това Amarok е първият пикап в своя клас, който дава възможност при желание на клиента да бъде дооборудван с биксенонови фарове с LED светлини. Забележителни характеристики на „ултимативния” Amarok са сребристите корпуси на страничните огледала, затъмнените задни светлини с отличаващо се светодиодно осветление,

 

полираните 19-цолови алуминиеви джанти

 

с гуми 255/55 R19, специалният надпис Ultimate на предните врати и страничните хромирани предпазни тръби на праговете, улесняващи качването.

 

Интериорът на Amarok Ultimate впечатлява не само с подчертаните хромирани елементи, но и с висок комфорт. Седалките имат ергономичен дизайн, изкусно съчетан с висококачествената им облицовка в черна алкантара. Комфортът при управление е осигурен от мултифункционалния централен дисплей и кожения волан, чрез който лесно и удобно се управляват функциите на аудиосистемата и интегрираната в нея навигационна система, както и подготовката за мобилен телефон. Камерата за заден ход е незаменим помощник при паркиране. За уюта в купето допринасят затъмнените странични задни стъкла и затъмненото задно стъкло, които осигуряват отлична защита от жарките слънчеви лъчи.

 

За задвижването на новия Volkswagen Amarok Ultimate се предлагат два турбодизелови двигателя 2.0 TDI и 2.0 BiTDI, съответно с мощност 140 и 180 к.с., в комбинация със задно задвижване или задвижване на четирите колела 4Motion. Моторите се съчетават с 6-степенна механична или с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Втората се предлага в комбинация с облицовани в алуминий педали. Новият Volkswagen Amarok Ultimate се предлага в България, а цените на модела започват от 64 121 лева без ДДС.
Вашият коментар