Голям фолклорен събор ще се проведе в Ловеч


Голям фолклорен събор ще се проведе в Ловеч

За пръв път в Ловеч ще се проведе фолклорен събор на 18.08.2018, на открита сцена на парка тратеш, информират от ПРофайл. „Ритъмът на България 2018″ е включен в Културния календар на Община Ловеч и ще събре самодейни танцови и певчески формации от цяла България.

Читалищата от Община Ловеч ще имат възможност да покажат традиционни занаяти и обичаи от своя край в специално подредени шатри.

Ще има надиграване между двойки танцьори, излъчени от танцовите състави, а оценка в него ще даде публиката със своите аплодисменти.

Съборът ще завърши с концерт на голям Фолклорен ансамбъл.

За гостите и изпълнителите се предвиждат общи хора, забавни игри, демонстрации, през целия ден – всеки да се хване на хорото в общото веселие.

Поканата към всички любителите на българския фолклор от цяла България и ловчалии, като символични домакини на събора, е по възможност да бъдат облечени в народни носии или елементи от носията.

„Ритъмът на България“ се проведе успешно в две поредни години на сцената в кв. Вароша, с изпълнители от всички възрасти и народни изкуства, а миналата година завърши с голямо Хоро на двата моста – свързващо Покрития и транспортния мост в Ловеч, вълнуващо и незабравимо преживяване за участници и гости на Ловеч. Тази година се завръща в променен формат с амбицията да се превърне в събитие с национално значение,допълват още от ПРофайл.
Вашият коментар