Горанов: Агенцията по вписвания не трябва да се дамгосва заради проблема с Търговския регистър


Горанов: Агенцията по вписвания не трябва да се дамгосва заради проблема с Търговския регистър

Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни лица, които носят отговорност, макар и косвена, свързана с техническия проблем възникнал в Търговския регистър, това за мен е неприемливо. Но като цяло да дамгосваме експертите и служителите от Агенцията по вписвания заради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не смятам за удачно„. Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в отговор на въпрос свързан с информацията, че в Търговския регистър си раздали 700 000 лв. бонуси въпреки блокажа, съобщава БГНЕС.

След 2012г. системата на заплащане в бюджетната сфера беше променена така, че държавните служители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер на общо една заплата, като те се формират от 75% фиксирана част и 25% гъвкава част”, каза Горанов и предположи, че ръководството на Агенцията на база на оценка е определило подобни допълнителни възнаграждения.

Министърът смята, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали задълженията си и нямат вина за проблема, биха могли да получат бонуси.
Вашият коментар