Григор Димитров: На хартия е възможно да стана №1 в света


Григор Димитров: На хартия е възможно да стана №1 в света

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне в четвъртък защитата на трофея си в Бризбейн. Негов съперник във втория кръг е 128-ият в света и местен любимец Джон Милман.

Българинът вече стартира годината с победа в надпреварата на двойки, а междувременно даде интервю пред официалния канал на ATP, в което разказа за очакванията си и разкри, че е имал проблеми с паспорта на път за Австралия.

„Целта ми беше да се завърна максимално бързо на корта. Постигнахме отличен баланс с моя екип в предсезонната подготовка. Дано започнем новата година с подобни резултати“, каза 26-годишният Димитров.
„Чудесно усещане е да се завръщаш на даден турнир като действащ шампион. Имаш по-високи очаквания, разбира се. Иска ми се обаче да намаля малко очакванията към себе си. Искам да изляза на корта и да се наслаждавам на играта си,“ допълни Гришо.

Българинът посочи и целите си през 2018 г. – да бъде в топ 3, а дори и да се бори за 1-вото място в световната ранглиста.

„Разбира се, че искам да остана в топ 3. Всички играят на високо ниво, дават всичко от себе си и показват качествен тенис. Трябва да дам всичко от себе си и да повторя стореното от предната година. Това ще бъде трудна задача, но вярвам, че е възможно. Затова и играя тенис – да тествам възможностите си до краен предел, за да видя на какво съм способен. На хартия е възможно и аз да се боря за №1. Рано е да говорим за това, годината тепърва започва. Началото е наистина важно, за да видим как ще протече целия сезон ще се развие. Всеки се бори за възможно най-високо място“, коментира още българинът.
Вашият коментар