Данъчни запечатаха хотел „Маринела“


Данъчни запечатаха хотел „Маринела“

Данъчни запечатаха хотел „Маринела“ заради неотчитане на обороти
Гостите, които са в хотела, ще могат да влизат и излизат и планираните мероприятия за следващите 7 дни няма да бъдат отлагани, но нови настанявания няма да има по време на срока на запечатването. Засега той е една седмица.

От НАП отказаха коментар, но Dir.bg твърди, че някои касови апарати в хотела не са подавали данни към приходната агенция, позовавайки се на собствени източници на информация.

По-рано днес собствениците на хотела – семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, понесоха още един удар. Специализираният наказателен съд запорира техни 12 банкови сметки в различни трезори. Със съдебни заповеди бяха запорирани и дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор беше наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и село Свежен.

В прессъобщение от хотел „Маринела“ обясниха, че санкцията е заради проверка, извършена на 4-и септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. На 17-и септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

От НАП обявиха, че публични коментари по темата няма да се правят.
Вашият коментар