Европейското първенство по волейбол за мъже тръгва от днес по БНТ


Европейското първенство по волейбол за мъже тръгва от днес по БНТ

От 24 август до 3 септември зрителите на БНТ ще имат възможност да проследят изявите на българските национали на Европейското първенство по волейбол за мъже.

Първата им среща е с тима на Русия на 24 август (четвъртък) от 18:30 часа и ще се предава пряко по БНТ1 и БНТ HD.

Полша приема шампионата на Стария континент, в който участват 16 отбора, разпределени в 4 групи. Българският национален отбор е в Група С, а съперници на нашите национали в първата фаза на турнира са Русия, Словения и Испания.

Всички срещи на българския отбор ще се играят в Таурон Арена в Краков, където специален пратеник на БНТ е коментатора Сашо Йовков.

За да стигнат до финалната четворка, каквато е целта на селекционера Пламен Константинов, волейболистите ни трябва да се класират поне трети след останалите мачовете в предварителната група (на 26 август от 21.30 ч. срещу Испания и 28 август от 18.30 ч. срещу Словения).

Регламентът предвижда в следващата фаза от първенството вторият и третият да се срещнат с третия и втория от група „А“, където попадат Полша, Сърбия, Финландия и Естония. При победа над плейофния си съпреник на 30 август, нашите национали ще се изправят срещу победителя от групата на домакина Полша. В случай, че волейболистите ни заемат първото място в групата си, ще очакват на четвъртфиналите на 31 август победителя в двубоя между 2А и 3С.

Полуфиналите са на 2 септември, а мачът за третото място и финалът – на 3 септември. Всичките предвидени за излъчване мачове са в програмата на БНТ HD, а при класиране на българския отбор ще бъдат излъчени и по БНТ1.

Официалната церемония по откриването на първенството и срещата между домакините и отбора на Сърбия ще се състоят на Националния стадион във Варшава, който ще се превърне във волейболна арена за втори път в историята си.
Вашият коментар