Експерт предупреждава: Издирваният за убийствата в Нови Искър може да е много опасен за цялото население


Експерт предупреждава: Издирваният за убийствата в Нови Искър може да е много опасен за цялото население

Ако издирваният Росен Ангелов е извършителят на убийствата в Нови Искър, и е решил да се крие, вероятно е много далече. Той е опасен за цялото население, защото няма какво да губи, и всеки, който му се препречи, може да бъде потенциална жертва. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият следовател и един от най-известните адвокати у нас Людмил Рангелов.

Той определи престъплението като „безпощадно“, а поведението на убиеца, като поведение на „социопат и психопат“. „Наистина е много опасен, този човек трябва да бъде намерен час по-бързо и да бъде неутрализиран“, посочи гостът.

Той обаче каза още и че е възможно издирваният изобщо да не е в района, в който го търсят, тъй като има предимство от два дни, а освен това и се твърди, че е добър планинар.

„Възможно е да не е в района, в който го търсят. Може и да не настъпи толкова скоро развръзката. Няма и месец, откакто същата блокада се прави край Боснек и не доведе до резултат. Ако това е извършителят и е решил да се крие, вероятно е много далеч. Убиецът е много опасен за цялото население. Този човек няма какво да губи, така че всеки който му се препречи на пътя за бягство е потенциална жертва. За един опитен планинар измъкването не е проблем“, коментира експертът.

„Изключително тежко престъпление. Жертвите му са дори далечни от неговите интереси. Действал е безпощадно. Това е социопат. Този човек трябва да бъде хванат час по-скоро и неутрализиран“, допълни Рангелов.

„С оглед на известните ни факти, е житейски правдоподобно и логично извършителят да е Ангелов. Това не означава непременно, че той го е извършил“, добави той.

Според него е възможно и извършителят да е само един и той самият поддържа тази версия.

„Възможно е, защото очевидно е имало някакъв конфликт, но жертвите не са очаквали да се стигне до такова изостряне“, изтъкна Рангелов.

По думите му мотивът е „личен, емоционален и ако наистина се окаже, че това е извършителят, той вероятно е свързан с негови отношения с убитата жена Кети Кюхова“. Престъплението е „изцяло продиктувано от емоционални подбуди – страст, гняв, ревност, смята Рангелов. За това говори обстоятелството, че има толкова много жертви. В най-лошия случай този човек има конфликт с Кети и Неделчо, останалите са невинни, (убил ги е) за да заличи свидетелите. А е възможно и да получи пълно удовлетворение, че до корен е изчистил всички близки хора на Кети Кюхова“.

Рангелов смята, че убиецът е допуснал грешки.

„Не изглежда всичко да е прецизно премислено, посочи той. Грешките може да се състоят в това някъде в помещенията или автомобила да има негови отпечатъци, дори следи от кръв или друг материал, който може да бъде използван за ДНК анализ“.

Оръжието на престъплението, по данните на разследващите, е малокалибрено.

„ Възможно е съобщението за това, че жертвите в Нови Искър са убити с по един куршум, да се дължи на това, че малокалибреното оръжие оставя малко следи по дрехите и при първия оглед това да е направило впечатление. Вероятно е незаконно притежавано и просто до такова е успял да стигне. По законов път човек рядко избира такова оръжие, отделно Ангелов е осъждан и едва ли е получил разрешение за оръжие, коментира Рангелов.
Вашият коментар