Екшън в парламента: Драгомир Стойнев зове Борисов да дойде и каже кои са гадовете и кого ще гони до дупка, от ГЕРБ бързо му обясниха!


Екшън в парламента: Драгомир Стойнев зове Борисов да дойде и каже кои са гадовете и кого ще гони до дупка, от ГЕРБ бързо му обясниха!

„Ако за управляващите това не е проблем, за хората е проблем. Искаме премиерът да отговори на парламентарните въпроси“, добави Стойнев. „Борисов каза „Ще ги гоня до дупка“. Кого ще гони? Кой клати правителството? Ние сме държава от Европейския съюз. Искаме министър-председателят да дойде и да обясни кои са „Те“, защото този скандал е огромен. Искаме да разберем кои са гадовете. Да дойде и да отговори на парламентарните въпроси“, призова Стойнев. В отговор на искането на БСП Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че вчера премиерът Бойко Борисов е депозирал в Народното събрание данните, които е получил от чешкия си колега относно сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ. По отношение установяване на фактите и обстоятелствата за тази сделка утре е насрочено заседание на две комисии и утре ще имаме възможност да поставим въпросите си към всички органи, за да установим всичко от първо лице, каза Кирилов. Едва след това би имало логика да правим коментари, добави той. Относно това има ли опити да се клати правителството, Данаил Кирилов се обърна към Драгомир Стойнев с думите: „Погледнете около себе си, запитайте се, питайте ПГ на БСП и отговорите са налице“. След гласуване депутатите отхвърлиха предложението на левицата с 82 гласа „за“, 90 „против“ и 10 „въздържали се“.

Blitz.bg
Вашият коментар