Електрически автомобили ще посрещат гостите за председателството


Електрически автомобили ще посрещат гостите за председателството

Електрическите автомобили, които ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на летище „София“ утре в очакване да бъде даден старт на трансферите, обявиха от ресорното министерство, с което всъщност разпространиха и новината, че подобни превозни средства ще транспортират гостите от Брюксел.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени, допълват пресцентъра на Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си докато изчакват пристигащите пътници.
Вашият коментар