Жената с най-скъпо тяло в света


Жената с най-скъпо тяло в света

Аманда Лепор е една от най-известните транссексуални персони. Причината е не само това, че от мъж се превръща с знойна блондинка, а и десетките пластичните интервенции, след които Аманда прилича на истинска порцеланова кукла.

Някои се стряскат при вида ѝ, други я харесват, а самата тя твърди, че има „най-скъпото тяло на Земята“. Това става ясно в книгата, която издаде наскоро Doll Parts.

Аманда се ражда като Арманд в Ню Йорк. По-късно се премества заедно със семейството си в Ню Джърси. Още на 15 г. започва да пие хормони и да посещава транссексуални клубове.

На 18 г. се подлага на операция за смяна на пола и приема името Аманда.

Постепенно животът ѝ се превръща в процес на неузнаваема промяна от дете, обсебено от Мерилин Монро и Джейн Мансфийлд, до атракция в нощните клубове на Манхатън.

Премества се в Ню Йорк и се омъжва, но съпругът ѝ се срамува от нея. Тогава Аманда залита по пластичната хирургия.

През годините медиите я наричат любимката на Елтън Джон и на фотографа Дейвид Лашапел и „Любимото лице на Армани“.

Източник: Getty Images/Guliver

„Понякога си мисля да направя още нещо по тялото си, но не съм сериозна. Правиш си пластична операция, когато не харесваш нещо. Всичко, което аз вече имам, е толкова добро“, споделя Аманда.

А ето и колко струва Аманда Лепор в цифри според „Ню Йорк пост“:

– Намаляване на челото и повдигане на веждите – 2 хил. долара. Процедурите са извършени в Мексико.

– Двойна хирургия на клепачите – 9 хил. долара. Лепор иска очите ѝ да изглеждат по-големи и се подлага на интервенцията през февруари тази година в Ню Йорк.

Източник: Getty Images/Guliver

– Увеличаване на скулите – 2,400 долара. Аманда се подлага на тази процедура общо 12 пъти през годините.

– Уголемяване на устните – 5,500 долара. В даден момент устните ѝ стават прекалено големи и тя се подлага на процедура за смаляване на долната устна.

– Импланти в бюста – 5 хил. долара.

– Реконструкция на ребрата – 1,500 долара. През 2000 г. никой не прави подобна процедура в САЩ, затова Аманда отива в Мексико. Долните ѝ ребра са „счупени и избутани“. Целта е по-тясна талия.

– Операция за смяна на пола – 10 хил. долара. На 18 г. Аманда се нуждае от разрешението на родителите си за операцията, но не го получава. Тогава бъдещият ѝ свекър урежда лекар, който да я оперира и попълва необходимите документи. Той плаща и операцията. На въпрос защо е направил всичко това за нея, Аманда отговаря: „Мисля, че беше щастлив, че синът му си е намерил хубаво момиче“.

– Хормони – по 550 долара на месец. Лепор пие хормони от 15-годишна, тази година през декември тя ще навърши 50 г.

Източник: „Ню Йорк пост“     Редактор: Венелина Стоянова
Вашият коментар