Заплатата на Неймар: 865 000 евро на седмица!


Заплатата на Неймар: 865 000 евро на седмица!
Френският в. „Екип“ извади умопомрачителни цифри около трансфера на Неймар от „Барселона“ в „Пари Сен Жермен“, позовавайки се на източници около играча.
Звездата ще взима по 865 000 евро на седмица като заплата в новия си отбор, което прави 45 милиона евро на година преди данъци.

ПСЖ ще се принуди да плати на един транш 222 милиона евро – пълната сума по клаузата за освобождаване на Неймар от договора му с „Барселона“.

Контрактът на бразилеца в Париж е за 5 години и ще струва на клуба общо около 500 милиона евро.

В момента Неймар е №18 в списъка на „Форбс“ като най-добре печелещ спортист в света. И единствен в топ 100, който взима повече от договорите си извън терена (реклами и друг бизнес), отколкото от заплата и бонуси във футбола. Това ще се промени с новия му контракт в Париж.

Според агента му Вагнер Рибейро (дясна ръка на таткото на Неймар), от 7 август 2017 г., когато влиза в сила договора с ПСЖ, нападателят става най-скъпоплатеният футболист в света.

Вчера на стадиона на френския клуб – „Парк дьо Пренс“, се появи ново пано, редом до слогана „Мечтай на едро“, който е поставен там от катарския собственик на клуба.

То е с Неймар (все още с фланелка на Бразилия), който гледа към логото на Мондиал 2022. Част от сделката – звездата става лице на домакина Катар за шампионата.

„Трансферът е политически“, написа английската медия BBC, като според нейния анализ катарската държава опитва да преобърне имиджа си, тъй като в момента е в сериозни дипломатически проблеми с арабските си съседи.

Както и на фона на постоянните атаки за корупция около избора за домакин на Световното първенство през 2022 г.
Вашият коментар