Започна най-голямото авиоизложение в света в Дубай


Започна най-голямото авиоизложение в света в Дубай

В Дубай бяха представени повече от 160 летателни апарата. Посетителите можеха да се насладят на изпълнение на сложни маневри от военни летци. Сключиха се и бизнес сделки на стойност милиарди долари.

Високи скорости, самолети за милиарди и пилоти, които не веднъж са преминали звуковата бариера. На авиосалона в Дубай бяха представени последните модели военни разработки в областта на авиацията. Сред тях бяха руският СУ-35, „Юрофайтър Тайфун“ с два двигателя, японският „Кавазаки“ Ц2 и украинският Ан 70.

Небето над Дубай се превърна и в арена на демонстрации на изключително сложни въздушни фигури от военни пилоти. Шестима летци от Китайските военновъздушни сили правиха свредели, лупинги и се движиха паралелно с няколкостотин километра в час.

Сред пътническите самолети двата американски гиганта „Еърбъс“ и „Боинг“ показаха най-новите си разработки. Луксозните летателни апарати също предизвикаха внимание.

На изложението се състоя и една от най-големите сделки със самолети. Авиокомпания „Емирейтс“ закупи 40 Боинга 787-10 на стойност 15 милиарда долара.
Вашият коментар