Захариева: От 1 декември падат визите с Канада


Захариева: От 1 декември падат визите с Канада

От 1 декември падат визите за Канада. Това припомни вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„От 16:00 часа на 1 декември българските граждани в рамките на до 6 месеца ще могат да пътуват и престояват в Канада без визи. Това не позволява работа там, но бизнес пътувания, туризъм и посещения на родните ще е безвизово. Ако гражданите пътуват със самолет ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара“, обясни външният ни министър.

Захариева уточни, че по суша и море няма нужда от такава регистрация.

Министърът обърна внимание, че българските гражданите трябва да знаят, че това безвизово пътуване не им дава право да работят. Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване.

„Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата“, обяви Захариева.

Относно падането на визите със САЩ тя заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Министърът изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.
Вашият коментар