Защо да ядем тиква за закуска?


Защо да ядем тиква за закуска?

Обикновено я консумираме за десерт или самостоятелно. В България най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.

Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

  1. Мъфини от тиква – все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
  1. Френски тост с тиква – френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
  1. Овесени ядки с тиква – това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
  1. Крем карамел с тиква – ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем-карамел с парченца тиква.

Знаете ли че?

Илинойс е „Световна столица на тиквата“. Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.




Вашият коментар