Защо е полезно да спите на студено?


Защо е полезно да спите на студено?

Сега е времето да започнете да се калявате, като постепенно намаляте температурата в спалнята. Оставете юрганчето, но не затваряйте прозорците. Ниските нощни температури, в съчетание с пречистения от дъжда въздух, е най-доброто за вашия спокоен сън и здраве.

Според научните изследвания идеалната температура на спалното помещение е между 16 и 19 ° С.

Защо е важно да спите в прохладна стая?

1. Ще намалите риска от диабет

Ако намалите температурата в спалнята само с няколко градуса, тялото ви ще ви благодари. Така ще намалите риска от заболявания, свързани с метаболизма, особено диабет. Проведен е експеримент, според който е установено, че метаболизмът на хората, които спят в студени помещения, се е подобрил. Тези хора също така изгарят повече калории през деня.

2. Ще изглеждате по-млади

Високата температура блокира освобождаването на растежния хормон и мелатонин в тялото. Тези два хормона забавят процеса на стареене. Ето защо, ако спите в студена стая, ще насърчите производството на тези два важни хормона. И вследствие на това по-бавно ще остареете.

3. Ще се справите с безсънието без да използвате лекарства

В допълнение към подобряването на тялото ще получите и други практически ползи. Ще можете да заспивате много бързо, защото на тялото ви няма да се наложи да се адаптира към топлината в спалнята.
Вашият коментар