Защо наистина имаме нужда от Рождество?


Защо наистина имаме нужда от Рождество?

Освобождаването от работа, бонусите в края на годината, подаръците, които получавате от вашия списък с желания… нито едно от тези неща не е лошо само по себе си. Но всички тези неща можете да получите не само на Рождество Христово. Така че те не могат да бъдат основна причина да имаме нужда от Рождество, нали? Защо наистина имаме нужда от Рождество? Отговорът – може би е изненадващо да се чуе – не се крие на първо място в рождествените истории в Евангелията. Причината, поради която трябва да има Рождество, може да бъде потърсена в Битие 3.

Третата глава на Битие е тъжен разказ за това, как човечеството изпада в грях. Адам и Ева, изкушени от змията с желанието да „бъдат като Бога” (Битие 3:5), опитват от Дървото на познанието. Змията, Ева и Адам са прокълнати. Смъртта навлиза в света. Бог обаче обещава, че някой от потомството на Ева ще спечели крайната победа над змията. Обещанието за това поколение е изпълнено от Исус.

Това бързо проучване на Битие 3 разкрива истинската причина за това, защо се нуждаем от Рождество Христово. Този празник на празниците не съществува, защото имаме нужда от ваканции, подаръци и допълнителни църковни служби. Рождество съществува, защото сме съгрешили. Ако събитията в Битие 3 не се бяха случили, нямаше да се нуждаем от Рождество. Ако имахме чисти взаимоотношения с Бог, не би трябвало да имаме Рождество. Ако човечеството се бе доверило на Бог да определи какво е добро и зло, не би трябвало да имаме Рождество. Но тъй като Битие 3 се случи, тъй като и бунтът срещу Бог се случва в сърцата ни всеки ден, затова отчаяно се нуждаем от Рождество.Подобни новини

Вашият коментар