За екстремни усещания: Спускане над Ниагара


За екстремни усещания: Спускане над Ниагара

Ако имате списък с места, които да посетите до края на живота си, Ниагарският водопад със сигурност е едно от тях. Разположен на границата между САЩ и Канада, той привлича хиляди туристи всяка година, смята се и за популярна дестинация за меден месец.

Освен разходката около живописния Ниаграски водопад, посетителите, които обичат по-екстремни усещания, могат да се възползват от спускане по четири въжени линии, разположени на близо 70 метра от водата.

Атракционът „MistRider Zipline“, който е част от  „WildPlay Element Park“, функционира от 2016 г. Намира се от канадската страна на Ниагарския водопад. Всяка линия е с дължина 670 метра, като скоростта, която развива човек, спускащ се по нея, е около 70 километра в час. Едно спускане струва 50 долара. Всички над 7-годишна възраст могат да се качат, ако им стиска. Ще стигат за около 30 секунди от началото до края.

„Поздравления за господин и госпожа Тейлър от Бостън! Радваме се, че бяхме част от най-специалния им ден“, пише под снимка, публикувана на официалния профил на парка в Instagram. На нея се вижда как булка и младоженец се спускат по въжената линия.

Освен екстремното спускане, „WildPlay Element Park“ предлага и други атракциони за туристите, посетили Ниагарския водопад – скачане с бънджи, ходене по въже, катерене на различни препятствия и други.

 

Източник: Instagram/wildplayniagarafallsПодобни новини

Вашият коментар