Ивет Лалова: Гордея се, че представям България


Ивет Лалова: Гордея се, че представям България

Най-бързата ни атлетка Ивет Лалова заминава в отлично настроение за Лондон, където следващата седмица е Световното първенство.

 Звездата ни даде интервю пред БНТ и говори за подготовката и плановете си преди, а и отвъд надпреварата в британската столица.

„Започнах сезона в средата на май, за да мога да затворя съответно този сезон по-рано и да успея да направя една микроподготовка, което означава две-три седмици натоварване преди Световното първенство. То също е рано тази година.

Чувствам се в много добра форма. Успях да свърша работата си. Това, което беше планирано като обем, като работа, като резултати, е постигнато. Но това, което показва часовникът на Световния шампионат, е самата истина. Там ще видим в каква форма съм.

Определено 200 метра ще бъде отново моят център. Разбира се, че всичко по-малко от финал би било прието като неуспех. Но за мен успехът вече се измерва в други стойности – по-скоро в това, че това ще е моето двадесето голямо първенство, това, че съм здрава.

Обичам работата си и с огромна гордост представям България. Това за мен е успехът. Всяко наше участие оставя винаги следа. Най-важното е да оставим следа в много детски сърчица. Това е нашата мисия.

Вярвам, че ще успеем. Винаги има изненади. Отборът ни е малък, но силен и с много сърцати атлети. Не, краят на кариерата ми няма да бъде в Лондон.

Ако за Болт това е този финал, то за мен не е настъпил моментът. И това ме прави много щастлива.“
Вашият коментар