Има задържан за палежа на колата на репортера на „Господари на ефира“


Има задържан за палежа на колата на репортера на „Господари на ефира“

Един от героите в репортажите на репортера на „Господари на ефира“ Зорница Акманова е задържан за палежа на нейния автомобил в Карлово.

Името му е Пламен Димитров, като той е задържан за 24 часа, съобщи на извънредна пресконференция говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Както вече е известно палежът е извършен на 4-ти срещу 5 октомври през нощта. Само няколко часа по-рано, вследствие на показаното в „Господари на ефира“ разследване на Акманова, е затворен автосервиза на Димитров, известен и като Пламен Майстора.

„Към този момент Пламен Димитров не е привлечен като обвиняем, тъй като няма достатъчно доказателства за ангажиране на неговата наказателна отговорност“, каза Арнаудова, цитирана от БГНЕС и добави, че той не е признал към този момент. Задържан е в Районното управление в Карлово тази сутрин.

Мярката, наложена от полицията, изтича на 6 октомври. Тепърва предстои събирането на доказателства по случая.

„Очакваме Окръжната прокуратура в Пловдив много бързо да направи обследването и да предостави информация“, допълни още Арнаудова.

Работното обвинение, заради което е започнало разследването е за обсебване на моторно превозно средство.

Жената, с която живее на семейни начала и е работила като административен секретар на Районната прокуратура в Карлово, е подала своята оставка и ще бъде освободена от длъжност.
Вашият коментар