Какво име ще изберат Кейт и Уилям за третото си дете?


Какво име ще изберат Кейт и Уилям за третото си дете?

Xерцогът и херцогинята на Кеймбридж обявиха официално, че очакват третото си дете и стана ясно, че всички членове на кралското семейство са във възторг от новината.

Съвсем очаквано, новината за кралското бебе номер три предизвика бурни дискусии какъв ще бъде полът му и какво име ще изберат родителите му.

Сайтовете за залагания вече приемат предположения. Сред женските имена класациите водят Алис и Елизабет, а най-вероятното мъжко име е Джеймс. Според доста хора Алис е идеално име за една бъдеща принцеса, защото означава „благороден“.

Благородниците предпочитат да кръщават децата си с традиционни английски имена с богата история, а Алис е точно такова име. Втората дъщеря на кралица Виктория се е казвала Алис, както и майката на принц Филип, прабабата на принц Уилям. Все пак името Алис водеше класациите и преди раждането на принцеса Шарлот, но Кейт и Уилям избраха съвсем друго име.

Името Елизабет ще бъде като поклон пред кралицата, все още действащият монарх, също като името Джеймс за момче – име, носили няколко от английските крале.

Други спрягани имена са Виктория, Александра и Артър, Алберт и Алфред.
Вашият коментар