Как да запазите зрението си, докато работите на компютър?


Как да запазите зрението си, докато работите на компютър?

Съвременният човек прекарва огромно време на компютъра – някои от нас работят, а други просто запълват свобовното си време. Трябва да знаете обаче, че прекаленното вглеждане в монитора натоварва очите ви. За да ги запазите здрави обаче има специална диета, която има положителен ефект върху зрението ви и може да предотврати появата на очни заболявания.

1. Моркови. Източникът на каротин, който предотвратява миопията. Препоръчително е да консумирате под формата на сок, по една чаша дневно. Сокът от моркови не само укрепва здравето на очите, но също така помага за възстановяване на нервната система – много важно за офис работниците и запалените геймъри.

2. Сок от магданоз. Възстановява зрението и помага при лечението на катаракта, конюнктивит и други очни заболявания. Но внимавайте! Трябва да консумирате сок от магданоз в малки дози, не повече от 40 мл дневно. Сокът може да се смесва с вода или с други зеленчукови сокове.

3. Шика и глог. Системното използване на чай от тези плодове не само ще подобри здравето на очите ви, но ще пречисти и подсили цялото ви тяло.

4. Тиква. Можете да ядете в каквото и да е количество, като основно ястие или като добавка към салати и други гозби.

5. Боровинки. Те отдавна са известни със своите лечебни свойства. Подгответе си за зимата боровинки със захар, ще ви спестят проблеми със зрението.
Вашият коментар