Кириос спечели турнира в Бризбейн


Кириос спечели турнира в Бризбейн

Ник Кирьос спечели за час и 14 минути игра финала на турнира от сериите АТР250 в Бризбейн. Австралиецът се справи с Райън Харисън в отделните части 6:4 и 6:2. Силният начален удар отново много помогна на Кириос, като приключи сблъсъка със 17 аса.

В седмия гейм на мача Харисън бе пробит, което се оказа достатъчно за австралиеца да приключи сета. Американецът не започна концентрирано втората част, което му коства бързи 2 пробива за 4:1. Следващите сервис геймове бяха взети бързо от Ник, който в цялата среща не допусна да бъде пробит.

Това е първата титла на домашна почва за световния номер 21, който ще се придвижи до 17-а позиция в класацията на АТР през следващата седмица. В кариерата си австралецът може да се похвали още с трофеи от Токио, Атланта и Марсилия.

По пътя към трофея тенисистът, който бе поставен под номер 3, се справи трудно с Матю Ебдън в 3 сета, а след това и с украинеца Александър Дългополов. На полуфинал победи Григор Димитров, за да достигне да последния мач, спечелен срещу Харисън.

За успеха си в Бризбейн Кириос ще 250 точки за световната ранглиста и 83 650 долара от наградния фонд. Харисън ще вземе 150 точки и 44 055 долара.
Вашият коментар