Колан с въздушна възглавница ще пази възрастните от падания


Колан с въздушна възглавница ще пази възрастните от падания

Коланът обхваща областта около кръста и не позволява контузия на таза.

Възрастните хора имат слаби кости. Най-често те падат и травмират таза си, което е много тежка контузия за тях, свързана с обездвижване за дълго време. Подобно на въздушните възглавници в колите, този специално разработен колан се надува моментално щом усети притежателя си да пада. Така той омекотява удара в областта около таза, предотвратявайки по този начин сериозни наранявания.

 

Коланът е разработен от базираната в Пенсилвания компания Activeprotective и може да бъде носен над дрехите без дискомфорт. Благодарение на специални сензори за движение и резервоар със сгъстен въздух, той може да се надуе за части от секундата и да обхване кръста на притежателя си, преди той да се е строполил на земята.

 

В момента се тества прототип на колана, докато компанията работи по усъвършенстване и миниатюризиране на дизайна. Все пак, ако този аксесоар изглежда прекалено грозен или е неудобен за носене, възрастните ще откажат да го носят и може да нямат никаква защита при евентуално падане, информира Gizmodo.com.Подобни новини

Вашият коментар