Кремена Халваджиян срещу провинциалисти: Да имат черен печат за столицата


Кремена Халваджиян срещу провинциалисти: Да имат черен печат за столицата

Навръх Гергьовден известната модна стилистка Кремена Халваджиян скандализира обществеността със свой коментар в социалните мрежи.

В своята публикация тя нарече част от жителите на столицата провинциалисти, които оставят след себе си камара боклуци.

Халваджиян е заварила градинката около Националната библиотека в окаяно състояние и оттам идва възмущението ѝ.

„Аз полагам огромни грижи – тъкмо боядисаме и то бива напръскано със спрей и надраскано. Боклуци има из целия двор и не смогваме да ги събираме. Не знам защо като се посочи проблем, дискусията винаги отива някъде на съвсем друго ниво“, категорична е стилистката в „България сутрин“.

Според нея думата „провинциалист“ в публикацията описва онези хора, които хвърлят боклуци и цапат столицата.

„Аз също имам много приятели от провинцията, които са много добри и читави хора. В този квартал „Докторската градина“ живеем вече 5-то поколение. Няма нито един простак, който да е роден там. Идват невъзпитани хора, хвърлят боклуци и си тръгват“, твърди Халваджиян пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ месторождението е обвързано в голяма степен с възпитанието на хората и вече има останали малко истински софиянци, които пазят столицата.

В своя пост тя предлага да се въведе паспорт за София и да има черен печат за тези, които не спазват елементарните правила за една европейска столица.

„Защо всички се идентифицираха с групата, която аз описах. Хората започнаха да плюят, стигнаха до девето коляно“, завърши Кремена Халваджиян
Вашият коментар