Кръвната група определя личността и храненето?


Кръвната група определя личността и храненето?

Тя се прилага като информация в автобиографии и кандидатстване за работа, както и при търсене на потенциални интимни партньори.

Доктор Адамо, авторът на книгата „Да се храним правилно според кръвната група“, дори представя теорията си за това как всеки човек има потребност от точно определен вид храна и индивидуален стил на хранене според кръвната си група.

Теорията му не е потвърдена от науката и медицината, липсват изследвания и по нея се работи слабо от научна гледна точка, но от няколко години тя набира популярност и последователи. Днес ще ви запознаем накратко с разграниченията по кръвни групи относно личността и храната.

Кръвна група А

Много дружелюбни, те имат за цел да се сприятеляват с всички. Освен много мили, отговорни и чувствителни, те са отлични слушатели и приятели.

За хората с кръвна група А са много важни хармонията, планиране на времето и подредените графици, както и усещането на подкрепа от външния свят. Търпеливи и грижовни, но имат склонност да поставят себе си след останалите, което понякога ги води до тежки моменти на вътрешно измъчване и безпокойство. Задължително трябва да спортуват, за да се справят със стреса. Най-подходяща за тях и здравето им е се оказва вегетарианската диета с акцент върху сурови и биологично чисти храни.

Кръвна група Б

Те, за разлика от кръвна група А, не си поставят за цел да са дружелюбни с всеки, на тях просто им идва отвътре и това се случва без усилие. Преследват страстите и желанията си, като често имат силен усет към креативното. Индивидуалисти, те предпочитат да следват своя собствен ритъм. Често ги възприемат като егоисти и некооперативни.

Смята се, че тази група е била на номадските племена и за тях подходяща е вегетарианската диета. Задължително трябва да избягват пшеницата и царевицата, за да не забавят метаболизма си. Много податливи са на възпаления и автоимунни заболявания, но като цяло хората с кръвна група Б са с най-нисък риск от развитие на каквито и да било заболявания в сравнение с останалите кръвни групи.

Кръвна група АБ

Само 5% от хората имат тази кръвна група. Както се досещате, тя е в резултат на смесването на групите А и Б, и съответно хората с нея съчетават в себе си характеристиките на двете групи. Те са спокойни, приятни за общуване, но често се отличават с ексцентричност. Те притежават остър ум и винаги център на внимание, много са открити и широко скроени като личности. Сериозно колебливи са, когато трябва да вземат решения. Метаболизмът им трудно се справя с месото и съветите към тях са за умерена консумация, иначе има рискове от развиване на заболявания и трупане на излишно тегло.

Кръвна група 0

Това е най-древната, първо появила се кръвна група на планетата. Хората с тази кръвна група са решителни, уверени и оптимисти – притежават всички качества за класически и естествени лидери. Силно волеви, те обикновено са много успешни, но за жалост стресът и работохолизмът не ги подминават, и това са им най-слабите места.

Хората с най-старата кръвна група е добре да следват т.нар. палео или кето диета, която се характеризира с консумиране на повече мазнини и протеини, и по-малко въглехидрати. Въглехидратите при тези хора, особено от зърнените храни, биха причинили възпаления и биха се превърнали в мазнини. Характерните заболявания за тази кръвна група са болести, свързани с щитовидната жлеза.
Вашият коментар