Кубрат Пулев трябва да почака за мач за световна титла


Кубрат Пулев трябва да почака за мач за световна титла

Кубрат Пулев ще трябва да почака, докато получи възможност да се бие за пояса за Световната боксова асоциация. Най-добрият ни боксьор се надяваше да се бие с Фрес Окуендо за вакантната титла на организацията, пише „24 часа“.

Ръководството на WBA обаче взе извънредно и изненадващо решение да признае мача между Мануел Чар и Александър Устинов за определящ новия шампион. Чар се наложи по точки с единодушно решение и грабна пояса на галата в Оберхаузен. Ливанецът обаче бе задължен по най-бързия начин да започне преговори с Фрес Окуендо за защита на трофея. Двете страни трябва да постигнат съгласие не по-късно от 22 декември и съответно да насрочат двубоя.

Мениджърът на Окуендо опита да уреди директен мач за пояса между 44-годишния пуерториканец и Пулев в Чикаго. Българинът дори пътува до Колумбия за конгреса на организацията и води разговори с част от ръководството.

Според запознати обаче остава вариантът за сблъсък с Окуендо на американска земя. За целта обаче той трябва да отнеме пояса на Мануел Чар. Окуендо има много фенове в Чикаго, където е и най-голямата българска общност отвъд Океана.

Самият Пулев вече обмисля и друга опция, която за момента се пази в тайна. Интерконтиненталният шампион на WBA започна леки тренировки в София. Кобрата все още не е напълно възстановен от травмата в гръдния мускул, която му попречи да се бие с Антъни Джошуа за световната титла. 36-годишният софиянец остава претендент номер 1 на Международната боксова федерация, но достигането до нов мач с британския шампион е свързано с доста условности.

Британецът планира първо да се срещне с Джоузеф Паркър, който е шампион на Световната боксова организация. В момента текат преговори между промоутъра на шампиона Еди Хърн и мениджърите на новозеландеца. Очаква се мачът да се състои в лондонската зала „О2 Арена“ през март догодина. При успех над Джоузеф Паркър Антъни Джошуа почти сигурно ще се насочи към очаквания с голям интерес сблъсък с Дионтей Уайлдър. Американският нокаутьор държи най-престижния пояс – този на Световния боксов съвет. Обединяването на всички титли е и голямата цел пред олимпийски шампион от Лондон 2012.
Вашият коментар