Лятото още не си е отишло, температури около 30 градуса ни очакват през септември


Лятото още не си е отишло, температури около 30 градуса ни очакват през септември

„Не може да се каже категорично, че лятото си отива. Ще има обаче дни, които ще напомнят, че идва есента. В този смисъл – лятото не приключва“, коментира пред „Нова телевизия“ синоптикът Анастасия Стойчева.

„През септември се очакват доста слънчеви дни, както и температури до 30 градуса. Още този уикенд те ще се доближат до 30 градуса, в отделни райони дори ще надхвърлят тази стойност“, поясни метеорологът.

За първия учебен ден засега има малка вероятност да вали. Очаква се захлаждане около 14-15 септември. Ако някой планира последно море през септември, Анастасия Стойчева уточни, че няма да има високи температури. Бавно ще се понижават и градусите на морската вода. Не се очакват значителни валежи по Черноморието, което би нарушило почивката, коментира още синоптикът.

„Като цяло целият месец ще е с температури над нормата. Валежите също ще са около нормата. Добрата новина е, че не се очаква много дъжд. Последното десетдневие ще има понижение на температурите, което е нормално за месеца“, отбеляза още Анастасия Стойчева.
Вашият коментар