МВнР: Българите, които ще пътуват със самолет от и до Италия, да се информират предварително


МВнР: Българите, които ще пътуват със самолет от и до Италия, да се информират предварително

20 000 пътници са били с отменени полети на 8 май заради стачките в Италия, съобщиха от българското външно министерство след проверка във връзка с отменения полет на авиокомпания „Райънер“ от Рим, засегнал десетки българи.

От МВнР призовават българските граждани, на които предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка, апелират от МВнР.

Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство бяха отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал.

Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени, съобщават от министерството.

„Райънер“, която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, е отменил десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач AlItalia е отменил общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим, а British Airways – 38 полета.

При необходимост от консулско съдействие българските граждани могат да се обърнат към консулската служба в Рим на тел. (+39) 06 360 04367 или към генералното консулство на България в Милано съответно на тел. (+39) 02 849 42941и 00393337826043 при спешни случаи.
Вашият коментар