Мениджъри на BMW влизат в затвора в Южна Корея


Мениджъри на BMW влизат в затвора в Южна Корея

Шестима ръководители на представителството на BMW в Южна Корея бяха обявени за виновни във фалшификации на резултатите на нивата на вредни емисии на двигатели на марката, предлагани на местния пазар, предава Automedia.bg, като се позовава на местни медии. Те ще прекарат в затвора между 8 и 10 месеца.

Баварският производител има сериозни проблеми в Южна Корея, след като през декември срещу него беше образувано дело заради самозапалващи се автомобили с дизелови двигатели. Заради него BMW бе принуден да организира нова сервизна акция и ще трябва да плати огромна глоба.

Паралелно с това в Сеул тече и дело за фалшификация на отчетите от тестовете за нивата на вредни емисии на двигателите. Съдът призна шестима бивши и действащи ръководители на BMW Korea за виновни, че от 2011 г. досега са продали 29 000 автомобила с фалшиви екологични сертификати.

Трима от обвинените бяха транспортирани директно от съдебната зала в затвора, където ще прекарат между 8 и 10 месеца. Другите ги чака същото, като присъдите им ще влязат в сила от началото на следващия месец. Освен това компанията BMW Korea като юридическо лице ще плати глоба в размер на 14,5 млрд. вони (13 млн. долара).

 
Вашият коментар