Младо семейство е посетило 69 държави


Младо семейство е посетило 69 държави

Бягство от рутината и зареждане с положителни емоции – това са само част от ползите, с които ни даряват пътуванията.  Двама съпрузи са посетили 69 държави. Преди няколко седмици се връщат от Сейшелските острови и Катар, където посрещат Великденските празници, а през юни планират разходка в Южна Испания, съобщава БНР.

Най-далечното място, което семейството е посетило е Нова Зеландия, а най-студеното Исландия. Бистра Якимова и Наце Сапунджиев се запознават преди 8 години. Свързва ги не само любовта, но и общата им страст към пътуването. Работят в IT сектора, пишат книги, преподават танци поддържат свой онлайн блог, в който описват всяко приключение и заразяват все повече хора със своя ентусиазъм за пътуване. За тях най-ценното богаство от пътешествията остават спомените и запознанствата с хората.

Първите им общи дестинации са островите Тасос и Бали. Спомнят си с усмивка за престоя им в Япония, а африканските страни Кения и Сенегал са сред любимите им дестинации, към които често се връщат. Държавата, в която се чувстват най-добре е Нова Зеландия:

„Едно от местата, където бихме искали да се върнем задължително пак, даже да поживеем там. Има различни неща за разглеждане. На север е доста по-топло. Има и плажове. На юг има ледници и се приближаваме към едни необятни острови със свят, който може да се види само там и никъде другаде“, споделя Наце.

Бистра добавя: „Природата е зашеметяваща и много добре опазена“.

Другата дестинация, която Бистра и Наце препоръчват е Кения. По думите им, начинът на живот в африканската държава доказва, че ключът към щастието се крие в малките и необикновени неща.

Семейството разказва, че сред десетките държави, които е посетило, няма място, което ги е разочаровало. Има страни обаче, в които са изпитали културен шок и една от тях е Индия:

„Страна на контрастите. Най-простото нещо да пресечеш едно кръстовище си е голямо предизвикателство там. Всичко се движи без значение дали има пешеходци, но иначе всичко спира, ако минава крава. Също така минаваш покрай нещо лъскаво, скъпо, а до него боклук, плъхове, пълен хаос. Но все пак имаше някакъв ред в него“.

Предстоят в по-обикновени места като хостели и къщи за гости носи по-истински преживявания, категорични са пътешествениците. Те се стараят да са по-близо до природата, предпочитат по-малките места, оценяват тишината, спокойствието и чистия въздух.Подобни новини

Вашият коментар