Мъри се завръща на корта за благотворителен мач с Федерер


Мъри се завръща на корта за благотворителен мач с Федерер

Анди Мъри се завръща днес на корта за благотворителен мач с Роджър Федерер в Глазгоу. Шоуто ще се предава пряко от 21:30 ч. по Евроспорт 1 с коментара на Йордан Божинов.

Олимпийският шампион не е играл откакто загуби полуфинала на „Уимбълдън“ срещу Сам Куери на 12 юли. Мъри отказа всички турнири оттогава заради проблем с бедрото, но последните новини казват, че е готов за игра.

Шотландецът промени тренировъчния си режим в опит да избегне оперативната намеса. Мачът с Федерер ще покаже доколко е възстановен от травмата и дали ще е готов за турнира в Бризбън в първата седмица на новата година, когато планира завръщането си в тура.

За Роджър Федерер мачът е тренировка в игрови условия за предстоящите финали на АТП. Швейцарецът не е в блестяща физическа форма и се принуди да пропусне турнира от сериите „Мастърс“ в Париж миналата седмица. Но спази обещанието си към Мъри да помогне за благородната кауза.

Събраните пари от билети (цената на 11 000 места в зала „Хидро“ в Глазгоу бе почти символична – 25 паунда) и благотворителната вечеря в понеделник ще бъдат дарени на УНИЦЕФ и фондация „Бъдеще за младите хора“. Освен мача между Мъри и Федерер, събитието включва и демонстративна среща на двойки Анди и Джейми Мъри срещу Тим Хенмън и Мансур Бахрами.
Вашият коментар