Навлизаме в същинския екшън на снукър сезона!


Навлизаме в същинския екшън на снукър сезона!

Снукър сезон 2017/18 навлиза в по-натоварената си фаза, след като досега наблюдавахме майсторите на щеката само в Рига Мастърс и Световната купа, която не е част от ранкинг системата. В следващите дни предстоят доста повече събития, макар и те да са основно такива с покани, но пък това не ги прави по-малко атрактивни, особено предстоящото шоу в Хонконг.

ХОНКОНГ МАСТЪРС (20-23 юли)

Осем от най-добрите играчи в света ще премерят сили в чисто новия Хонконг Мастърс, организиран в чест на 20-годишнината от независимостта на страната. Вижте тук подробности за същинската част на събитието! Настоящата световна шампионка при дамите Нг Он Йее, която е именно от Хонконг, ще изиграе демонстративен двубой срещу легендите Джими Уайт и Стивън Хендри като допълнение към празничната програма.

СВЕТОВНИ ИГРИ (20-23 юли)

По същото време започва десетото издание на Световните игри, които ще се проведат във Вроцлав, като за пети път снукърът ще бъде част от тях. Най-известните имена там ще бъдат Али Картър и Кайрън Уилсън, а повече подробности за турнира можете да видите тук!

INTERNATIONAL CHALLENGE (27-29 юли)

International Challenge в Шънжън, Китай, ще бъде последният късен турнир през юли, като също не е част от системата, като ще бъде излъчвано единствено на територията на азиатската страна. Британският квинтет Рони О’Съливан, Марк Уилямс, Джо Пери, Майкъл Холт и Греъм Дот ще се изправят срещу китайците Дин Дзюнхуей, Уенбо Лян, Ян Бинтао, Юлон Жу и Жао Синтон.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА INDIAN OPEN, ЕВРОПЕЙСКИЯ МАСТЪРС И WORLD OPEN (1-9 август)

Снукърът на ранкинг ниво се завръща в началото на август с осем дни екшън (почивка на 5-и) в Престън. Квалификациите отново ще имат за цел да пресеят основната схема на трите турнира до 64 участници, а мачовете ще се проведат във формат 4 от 7 фрейма (за World Open ще са 5 от 9). Срещите на шампионите от миналия сезон ще бъдат проведени не в Престън, а в залите, където ще се играят мачовете от същинската фаза.

CHINA CHAMPIONSHIP (16-22 август)

Шампионатът на Китай за първи път е част от ранкинг системата и още в началото на юни се проведоха квалификациите. Наградният фонд за победителя е изключително внушителен – рекордните за извън Великобритания 150 хиляди паунда. От настоящия топ 32 на световната ранглиста не се класираха единствено Кайрън Уилсън, Рики Уолдън и Доминик Дейл, така че стартовият списък е изключително силен. Вижте повече подробности за China Championship тук!

ПОЛ ХЪНТЪР КЛАСИК (25-27 август)

Пол Хънтър Класик отново ще се проведе по примера на бившите турнири от сериите РТС, а съвсем скоро ще е готов и жребият. Миналата година спечели Марк Селби, а тази пък отново паралелно с мъжете ще се проведе и турнирът при дамите, като погледите ще са приковани в световната номер 1 Риан Еванс и световната шампионка Нг Он Йее.

https://www.sportal.bg
Вашият коментар