Намериха пистолета, с който е застрелян бизнесмена в Пловдив, самоубил се е


Намериха пистолета, с който е застрелян бизнесмена в Пловдив, самоубил се е

Намерено е оръжието, с което е бил застрелян бизнесменът Данаил Божилов в парк „Лаута“ в Пловдив през миналата седмица. То е било откраднато от 74-годишен мъж – бивш военен. От полицията вече са напълно категорични, че става въпрос за самоубийство, като мистерията досега бе само къде е изчезнало оръжието.

Новината обявиха от МВР на пресконференция в Пловдид, в която участва и лично главният секретар Младен Маринов.

С категоричност е установено, че оръжието е било откраднато от местопрестъплението от 74-годишния бивш военен Симеон Стоев, който имал склонност към вещомания, разкриха разследващите. Образувано е второ досъдебно производство. Има свидетели, които са видели 74-годишния мъж да се навежда и да взима нещо, докато е установявал дали е жив бизнесменът Данаил Божилов.

До претърсването на жилището на 74-годишния Симеон Стоев се стига след свидетелски показания, че той е бил сред хората, които са открили простреляния мъж на алеята в парка. Видян е и да се навежда над тялото. През цялото време е отричал пистолетът да е у него.

Полицаите влизат в жилището му едва, след като са налице законовите основания за това и по тази причина това е станало дни по-късно. В апартамента е открит и друг незаконно притежаван пистолет. Оръжията са иззети.

Възрастният мъж е арестуван за срок от 72 часа, като му е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие. Впечатленията на извършилите обиска в дома му, в който бившият военен живее с дъщеря си, са, че той е вещоман. Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза. Освен пистолета, Стоев е взел и цигарите на починалия Божилов.

„При водените преди 4 дни разговори с този човек той отказваше да ни съдейства и ни заблуждаваше. Затова и трябваше да изчакаме законовия ред, за да стигнем до истината“, каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

„За нас случаят е ясен, разкрит, и без съмнения“, допълни той.
Вашият коментар