Номинират Негреану за „Залата на славата”


Номинират Негреану за „Залата на славата”

Геният на покера очаква нови почести

Милионите фенове на прекрасната игра със затаен дъх следят събитията в грандиозното световно първенство по онлайн покер (WCOOP). След броени дни ще стане известно и кой е новият притежател на най-скъпоценната титла на тази арена. Но и редица други култови теми от света на покера са повод за разгорещени коментари и прогнози.

 

Известно е, че след като неотдавна навърши 40 години, канадският гений Даниел Негреану (роден на 26 юли 1974 г.) бе номиниран за кандидат за „Залата на покерната слава”. Той попадна сред 10-те кандидати за най-високото признание в световния покер след публично гласуване, организирано от официалния сайт на Световните серии (WSOP). Сега предстои най-важното – оценката на журито от 41 души, които са строго определени по регламент както следва: 21-те живи досегашни членове на „Залата на покерната слава” плюс 20 световно известни медийни покер експерти.

 

Кой ще бъде щастливецът ще стане известно след 10 октомври, когато ще се обяви класацията на журито. А всеки негов член ще обяви вота си, съобразявайки се със следните критерии, предварително определени като главни:

 

– постигнати успехи в силна конкуренция

 

– минимум 40-годишна възраст по време на номинацията

 

– игра на най-високите нива

 

– игра продължително време на такива нива и спечелено уважение на конкурентите

 

– дългогодишен стаж в покера

 

– значителен принос в развитието на играта.

 

Победителят в звездната анкета ще бъде тържествено награден на 9 ноември, 2014 г. на специална вечеря, организирана в Rio All-Suite Hotel & Casino в Лас Вегас, като събитието ще е част от церемонията, свързана с провеждането на финала на световното първенство по покер (WSOP Main Event), в който ще участвуват деветимата претенденти за титлата и милионите.

 

Същевременно почти всеки ден се появяват критични коментари по повод „великата анкета” за заветната „Зала”. Фенове и експерти справедливо отбелязват, че критериите за оценка са твърде общи, опасността от строго субективни и недостатъчно мотивирани становища е реална.

 

Самият кандидат Негреану смята, че досегашната практика да се дава прекомерна тежест на възрастта на номинирания е несправедлива. Трябва да се отчитат първо успехите, подчертава колосът, като не пропуска да акцентира и върху моралния облик на номинираните. Корифеят Ерик Сайдел счита, че в компанията на номинираните 10 кандидати липсват мнозина колоси, които заслужават същата чест. Например Гус Хансен.
Вашият коментар