Няма вече безработица според Борисов. Само, който не иска да работи, той не работи


Няма вече безработица според Борисов. Само, който не иска да работи, той не работи

„Най-големият ни проблем в момента е работната ръка. До преди няколко години говорихме за безработица, сега тя е под 7%. Само, който не иска да работи, той не работи. Последните години отворихме 40 000 работни места само в автомобилния сектор. Ако е казал Господ, следващия месец в Плевен правим инвестиция от над 100 милиона за 8000 работни места. България е дестинация за немските инвестиции. От Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен, навсякъде се строят немски заводи, а най-хубавото е, че всичко от тях се изнася“. Това каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от „24 часа“ на откриването на новия завод на „Костал“в Пазарджик, който е трети за България.

Той откри 1 300 работни места, а в близко бъдеще се очаква те да достигнат 1700. Направената инвестиция е от 32 милиона евро. Вече се изнасят автомобилни части за „Ауди“, „Пежо“и „Фолксваген“, а в бъдеще ще се изнасят за всички производители в Европа.

На откриването присъстваха Росен Плевнелиев, вицепремиерът Екатерина Захариева, кметът на Пазарджик Тодор Попов, областният управител Стефан Манев и собственикът на немския концерн Андреас Костал. Той благодари лично на премиера за съвместната работа.
Вашият коментар