Огромен балон засия над Сибир


Огромен балон засия над Сибир

Огромен балон, излъчващ светлина, се появи в нощното небе над Североизточен Сибир през нощта на 26/27 октомври, съобщи The Siberian Times.

Множество свидетели съобщиха, че са видели балон, според публикацията и най-малко петима души са заснели явлението. Въпреки че много хора, цитирани от новинарския сайт, изразиха загриженост, че явлението може да има нещо общо с извънземните или е „празнина в пространствено-времевия континуум“, The Siberian Times подозира, че причината е стартът на ракета.

По-късно Министерството на отбраната на Руската федерация заяви във Фейсбук, че са изстреляли междуконтинентална балистична ракета Топол-М като част от учение.

Ракетата очевидно е стартирала от Плесецк в Северозападна Русия към тестовия полигон Кура в Камчатка, тихоокеански руски полуостров, далеч на запад, според The Siberian Times и руското министерство на отбраната.

The Siberian Times съобщава също, че северното сияние е било особено ярко, което обяснява защо толкова фотографи по време на появата на балона са наблюдавали небето, обяснява Live Science.
Вашият коментар