Пазете се от кражби по курортите


Пазете се от кражби по курортите

Вие почивате, крадците – не! Иначе казано – да те оберат, докато си на почивка. Сценарият през зимния сезон е от Банско, съобщава Нова ТВ. Крадци влизат в хотелските стаи, щом лампите угаснат. Обират туристите и в заведения, но как точно?

„Последната кражба на територията на Банско е от миналата седмица – на лични вещи на турист. Извършителите влизат в заведенията, наблюдават клиентите и обект на кражба стават дрехите, които са закачени на закачалките. Пребъркват джобовете и каквото има, го отнемат“, заяви за „Здравей, България“ старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР – Благоевград.

А как се извършват кражбите в хотелските стаи?

„Специално за хотелските стаи крадците извършват предварително наблюдение, особено в тъмната част на денонощието. Когато се настаняват туристи, те обръщат внимание къде са, особено ако са настанени на ниските етажи. Причината – когато туристите се настаняват, те оставят багажа си в стаята и слизат до рецепцията да попълнят документите. Това време се използва за кражби, като се използват терасите и прозорците на ниските етажи, за да се влезе в стаите“, добави старши комисар Николай Хаджиев.
Вашият коментар