Пантофи, които могат да се паркират, посрещат гости в Япония


Пантофи, които могат да се паркират, посрещат гости в Япония

В Япония, където старите традиции непрекъснато биват обновявани чрез нови технологии, една странноприемница използва автоматизираната технология на шофиране, за да предложи най-новото в хендсфри гостоприемството – пантофи, които могат сами да се паркират.

Системата е разработена от Nissan, а самите пантофи се паркират на входа на странноприемницата, след натискане на бутон. Така „строени“ те очакват пристигането на гостите.

Всяка пантофка е оборудвана с две малки колела, мотор и сензори за „шофиране“ по дървения под на фоайето, използвайки технологията ProPilot Park на Nissan.

От автомобилната компания поясняват, че вече са използвали тази технология в последната версия на Leaf, която е изцяло електрическа.

Високотехнологичните сензори и камери позволяват на автомобила да локализира мястото за паркиране и да се върне на него без водача.

В странноприемницата, която се намира на 75 км югозападно от Токио, е инсталирана опростената версия на тази технология.

Тя ще бъде на разположение на гостите от месец март, с което най-вероятно ще се намали и броят на персонала.

Говорителят на Nissan, Ник Максфийлд, заяви, че целта на самопаркиращите се пантофи е да повиши осведомеността относно автоматизираните технологии за шофиране и техните потенциални приложения, които не изискват шофиране.

До 2020 г. от автомобилната компания планират да пуснат по улиците коли, които могат да се движат без водач.
Вашият коментар