Пловдив става световна столица на спиртните напитки


Пловдив става световна столица на спиртните напитки

Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки през 2018 г. , съобщиха от пресцентъра на общината. Пътуващият „Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles“ избра града на тепетата за домакин на своeто 18-то международно издание.

То ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г., с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив.

Организаторите на „Spirits Selection by Concours Mondial“ са обявили това на пресконференция, в град Ла Серена, Чили – домакин на тазгодишното издание на спиртния конкурс, се посочва още в съобщението.

В деня, посветен на следващия домакин през 2018 г., е излъчен филм за хилядолетния Пловдив, разказващ за многобройните културно исторически забележителности и за традициите в производството на вина и високоалкохолни напитки.

„За втори път „Concours Mondial“ избира България за домакин“, споделя Меглена Михова от „Пробежекс“ – представителят на Конкурса за страната ни.

Пловдив бе домакин на световния винен конкурс „Concours Mondial de Bruxelles“ през 2016 година. Събитието е сред най-значимите за винената индустрия.

„През 2019 г. Пловдив е европейска столица на културата“, отбелязва Тиери Хайнс, директор на „Spirits Selection“.

„Международното жури ще открие не само вашето богато историческо и културно наследство, но и качествени високоалкохолни напитки“, допълва той.

България участвала в „Spirits Selection“ за първи път през 2015 г. През 2016 г. седем от 18-те български мостри получават медал от конкурса, което е успеваемост от близо 40 процента. Четири златни медала за страната ни „отиват“ при произведените тук бренди, водка и джин.
Вашият коментар