Подземната приказка на Московския метрополитен


Подземната приказка на Московския метрополитен

И докато ние тепърва довършваме линия 3 на софийското метро Ботевградско шосе – Овча купел, в Москва, слизайки по ескалатора влизате в приказен свят като от руска книжка.

METRO series е фотографският проект на забележителния DAVID BURDENY, който обиколи света и показва забележителния свят, който се крие под земята в Московския метрополитен.

Московското метро е забележително както с размерите, така и с архитектурата си. Общата дължина на едно от най-натоварените метра в света е 331.5 км. Под руската столица има 12 линии и 199 станции по тях. В един делничен ден като днешния, московкият метрополитен обслужва средно по 8.6 милиона пътници, а през почивните дни – около 6.5 милиона на ден.

Та всички тези милиони руснаци и туристи всеки ден прекарват доста време под земята, пътувайки от точка А до точка Б. А пребиваването в руското метро е едно истински красиво изживяване. Архитектурата на метростанциите се конкурира с тази на Ермитажа и превръща чакането в захласнат поглед, вперен с тавана и стените около теб… Поне ако си турист със сигурност. За жителите на Москва, то е ежедневие, но ежедневие като произведение на изкуството.

Убедете се сами:

Станция „Арбатская“, Москва

Станция “Таганская”, Москва

Станция “Комсомольская”, Москва

Станция “Электрозаводская”, Москва

Станция “Арбатская”, Москва

Станция “Таганская”, Москва

Станция “Комсомольская”, Москва

Станция “Проспект мира”, Москва

Станция “Новослободская”, Москва

Станция “Киевская”, Москва

Станция “Маяковская”, Москва

Станция “Кропоткинская”, Москва

Станция “Автово”, Санкт-Петербург

Снимки / Photo Credit: DAVID BURDENYПодобни новини

Вашият коментар