Правят най-голямата в света мозайка от бонбони в София


Правят най-голямата в света мозайка от бонбони в София

Огромна мозайка, изработена в България, ще направи опит да влезе в „Книгата за рекорди на Гинес“.

Световният рекорд ще бъде поставен в София на 29 септември. Впечатляващият пъзел ще бъде изграден от около 1 милион шарени шоколадови бонбони.

Те ще бъдат наредени един по един на площ от 161 квадратни метра – колкото големината на игрище за волейбол. Рекордът ще бъде регистриран като най-голямата мозайка от бонбони „M&M’s“ в раздел „Най-голямо лого“.

В момента в книгата на рекордите като най-голяма мозайка от бонбони от същата марка е записано постижение от 11,5 квадратни метра.

Рекордът е поставен в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда пъзела от бонбонки заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Цялата мозайка е от 70 980 бонбона или по около 6160 на квадратен метър.

Предварителните анализи за по-мащабния рекорд, който ще бъде поставен в България, показват, че бъдещото лого би трябвало да съдържа по около 6400 бонбона на квадратен метър. В крайния си вариант мозайката ще е с размери 23 на 7 метра, а общият брой използвани бонбони трябва да надхвърли 1 милион.

Най-голямата мозайка в света на лого от бонбони ще бъде завършена на 29 септември, а всички желаещи да видят финализирането й и поставянето на рекорда на Гинес, могат да го направят на 29 септември в 12 часа в „Paradise Center“ на бул. „Черни връх“.
Вашият коментар